Råd før fotografering

Generelt 

Målet mitt er å vise den beste siden av deg, og da må vi også ha en plan med alle detaljer slik at de drar inntrykket i den retningen vi ønsker. Klær og hvordan du er stelt sender store og små signaler til kunder og arbeidsgiver om hvorvidt du er en profesjonell, tillitsvekkende og god kandidat for jobben/oppdraget. Et ustelt skjegg, en krøllete skjorte, litt for mye sminke eller slurv med andre detaljer kan fort virke forstyrrende på det sluttresultatet du og fotografen ønsker å oppnå. Vennlighet og sjølsikkerhet kommer fra ansiktsuttrykk og posering og er fotografens hovedfokus underveis i fotograferingen, og da er det til stor hjelp at du på forhånd har tenkt på hvordan du er kledd og stelt.

Klær

Velg et antrekk som harmonerer med de signalene du ønsker å sende. Generelt viktig at du er pent kledd. Unngå sterke farger og urolige mønster. Alt fra t-skjorte til dress, skjorte og slips går fint, men tenk over hva som er koden for din bedrift og bransje. Er du i en virksomhet som driver i et internasjonalt marked så tenk også på hva som er riktig i den sammenhengen. Det er viktige er at «casual», for mye sminke, klær med sterke farger og urolige mønster. Ørepynt og smykker bør unngås. Alle disse tingene vil konkurrere med deg om oppmerksomheten.

Hår

Det er selvsagt viktig å se bra ut på håret. Klarer du å få til frisørtime samme dag som foto så er det selvsagt fint, men ikke noe du må. Stell frisyren pent slik du vil ha den og se over den før du går inn til fotografen. Det gir mer tid til fotografering. Har du langt hår vil du også i tillegg bli spurt om å sette håret opp i hestehale for noen av bildene, så ta med hårstrikk.

Sminke

Vi ønsker å oppnå et naturlig utseende på portrettene. Får du sminken lagt av en proff så be om at de legger naturlig sminke. Legger du sminken selv, så smink deg som du pleier, men ha et naturlig resultat som mål. Bruk f.eks leppestift med farge som har farge nært opp til det naturlige. Ikke bruk for mye pudder da dette gjør jobben vanskelig for de som skal etterbehandle bildene.  For mye pudder viser godt på skarpe digitalebildefiler og innebærer mye etterarbeid i bildebehandlingen.